15 شهریور 1387 / 4 رمضان 1429 / 5 سپتامبر 2008

بدنبال اوج گيري مبارزات مردم مسلمان و انقلابي ايران با رژيم طاغوتي پهلوي تظاهرات ميليوني مردم در بيشتر نقاط كشور برپا شد. از اين رو دولت دست نشانده هر گونه تظاهرات مردم راممنوع اعلام كرد. در اطلاعيه رژيم در اين باره آمده بود؛ دولت مقرر ميدارد كه تشكيل اجتماعات با اجازه شهرباني و فقط در مكانهايي كه موجب سد معبر نباشد، آزاد است.درغير اين صورت ماموران انتظامي از تشكيل اجتماعات شديدا جلوگيري مي كنند. اما در همين زمان اعلاميه امام خميني(ره) از نجف اشرف صادر شد ودر آن امام راحل از مردم خواسته بودند كه مبارزه را بطور مستمر ادامه دهند . در بخشي از اين اعلاميه امام خميني (ره) فرمودند: تظاهرات كوبنده براي رسيدن به هدف اسلامي عبادت است كه روزها يا ماهها رادر آن اثري نيست چرا كه هدف به جانب ملت است . اجراي عدالت اسلامي و برقراري حكومت عدل الهي بر پايه محكم عدل است. ايشان در پايان اعلاميه افزودند: از خداوند متعال شكوفا شدن هر چه بيشتر نهضت و بالا گرفتن هر چه بيشتر نهضت و بالا گرفتن هر چه بيشتر تظاهرات رهايي بخش ملت تا سرنگوني پايگاههاي ظلم وستم را خواستارم.

هلاک شدن زیاد بن ابیه در کوفه .

در گذشت عالم زاهد با کرامت آیت الله حاج شیخ حسنعلی تهرانی : حسنعلي تهراني (۱۳٢٥ قمري) فرزند حاج محمود (تاجر تبريزي) فقيه شيعه ايراني است که نياکانش از مردم تبريز بودند اما وي در تهران زاده شد. پس از فرا گرفتن مقدمات علوم به عتبات عراق رفت و پس از چندي که در نجف در خدمت استاداني چون ملاعلي دماوندي درس خواند به سامرا کوچ کرد. ديري نپاييد که خود در سامرا بساط تدريس گسترد و در غيبت استادش، امام جماعت نمازگزاران مي گرديد، شيخ حسنعلي تهراني عالمي پارسا و پرهيزکار بود و در روزهاي طلبگي از حقوق شرعي استفاده نمي کرد و از کيسه خود مي خورد. دو سال پس از درگذشت ميرزاي شيرازي به تهران بازگشت، اما ديري نپائيد که اين شهر را ترک گفت و رهسپار مشهد رضوي گرديد و بقيه زندگي خود را در اين شهر مقدس سپري نمود و در مسجد گوهرشاد نماز جماعت مي گزارد و به تدوين و تربيت شاگردان مي پرداخت.

در گذشت آیت الله العظمی حاج شیخ میرزا هاشم آملی : فقیه و اصولی بزرگوار، اسوه علم و تقوا و فضیلت حضرت آیت‏الله‏العظمی حاج میرزا هاشم آملی ـ قدس سره‏الشریف ـ یکی از ستارگان درخشان آسمان علم و دانش و از مفاخر فقهای شیعه به شمار می‏رفت. مرحوم آیت‏الله آملی یکی از چهره‏های سرشناس مبارز روحانیت بود. نام ایشان هماره ذیل اعلامیه‏های دسته جمعی مراجع تقلید دیده می‏شد . خانه‏اش محل شور و گردهم‏آیی مبارزان بود و دیدگاهش روشنگر راه مبارزه. نماز جماعت ایشان در حیاط مدرسه خان (آیت‏الله بروجردی)، نقطه گردهم‏آیی روحانیون مبارز بود. در آن سالهای سیاه ترس و خفقان ـ که حضرت امام تبعید شده بودند و بردن نام ایشان به آسانی میسر نبود ـ در آنجا طلاب نام و یاد امام را گرامی داشته و برای پیروزی و توفیق او شعار می‏دادند و صلوات می‏فرستادند. سر انجام روز جمعه چهارم رمضان‏المبارک 1413 ق (7 اسفند 1371 ش) بدرود حیات گفت.

شگفت انگيزترين مسجد جهان درمراكش گشايش يافت. اين مسجد پس ازكعبه و مسجد النّبي بيشترين وسعت را دارد و درشهركازابلانكا واقع است. معماراين مسجد مهندسي فرانسوي است كه اين بناي زيبا را با آميزه اي ازفن آوري عالي و هنراسلامي ساخته است. مناره هاي اين مسجد به سبك هنراسلامي ساخته شده است. اين مسجد دو وضوخانه، يك كتابخانه پيشرفته و مجهز و يك حوزه علميه دارد. گفتني است كه سقف اين مسجد متحرك است و شبستان و صحن آن نيزصدها هزارنمازگزار را درخود جاي مي دهد.